גוגל Keen – אינטיליגנציה מלאכותית גנרית וטיפשה

כולם אוהבים להגיד AI ולדבר על למידת מכונה. זה נורא מגניב, לבדוק למי יש את הדאטה הכי גדול והכי חכם, ומה עושות מכונות כשנותנים להן לבטא את עצמן.

מי שגדל בשנות ה-90, יישא איתו לנצח את הפחד מסקיינט, אותה אינטיליגנציה מלאכותית מרושעת שתנסה לחסל את האנושות וגם תצליח, עד ששרה קונור תבוא לעשות סדר. החשש ממכונות חכמות מדי הוא הגיוני וסביר. מצד שני, כשנתקלים במוצרים חדשים כמו Keen של גוגל, נראה שמישהו נותן פרשנות רחבה קצת יותר מדי למילה "אינטיליגנציה".

גוגל אוהבת להשיק כל מיני שירותים נסיוניים ומוזרים, כי לשלוט בעולם עם מנוע החיפוש שלה וג'ימייל וכל הדאטה עלינו זה לא ממש מספיק. בהיסטוריה של החברה יש רשימה ארוכה של שירותים כושלים (מי אמר גוגל באז, גוגל ווייב וגוגל אנסרס?), ויש סיכוי טוב ש-Keen יצטרף לרשימה הזו.

לפי הדיווחים באינטרנט, גוגל השיקה בשקט את קין בניסיון להתחרות בפינטרסט. הקלקתי בסקרנות כדי להתנסות ביצור המוזר הזה, ואני לא בטוחה שמי שהקים אותו הבין איך אנשים משתמשים בפינטרסט ולמה. מילא זה, אבל מחברה שיושבת על כל כך הרבה דאטה של חיפוש ואלגוריתמים מתוחכמים, הייתי מצפה למוצר שגם אשכרה שווה משהו.

הרעיון של Keen פשוט – מכניסים מילות מפתח לנושאים שמעניינים אתכם, ומקבלים לינקים רלוונטיים לתכנים מרחבי האינטרנט. כאחת שחיה תוכן כדרך חיים וכמקצוע, אני תמיד שמחה לגלות אגרגטורים מועילים, שעוזרים לי לגלות חדשות, עדכונים ומאמרים מעניינים על הנושאים שבהם אני עוסקת. בינתיים, אנחנו ב-2020 ועוד לא מצאתי תחליף יעיל ל-RSS הישן והטוב. הבעיה עם RSS היא שהמשתמש צריך לאתר בעצמו את מקורות המידע ולהזין אותם בקורא ה-RSS שלו. שירותים כמו Feedly אמנם ממליצים על מקורות נוספים הקשורים לנושאים החביבים עליכם, אבל זה עדיין מצריך אקטיביות ועבודה. שזה בסדר, כי מסתבר שבינתיים רק ככה מגיעים למידע רלוונטי ומעניין.

הלכתי לשני כיוונים שונים ב-Keen – סוסים ו-SEO. מידע מקצועי ומעניין על סוסים יש במשורה באינטרנט, אפילו באנגלית. החדשות ברובן סובבות סביב שערוריות מירוצים, תאונות מזעזעות, מקרי הצלה ואנקדוטות על מלכת אנגליה. יש כמה אתרים בודדים שמפרסמים באופן קבוע מחקרים וחדשות מקצועיות, ואותם אני מכירה היטב. בניסיון למצוא אוצרות חדשים, הזנתי את הנושא Horses בקין וחיכיתי כמה שניות בסקרנות אין קץ. עד שקיבלתי לינק לערך "סוסים" בוויקיפדיה. הוספת מילות מפתח "מתוחכמות" יותר כמו דרסז' לא עזרה – שוב ושוב קיבלתי לינקים לתוצאות גנריות וחסרות ערך מוויקיפדיה ויוטיוב.

מילות המפתח המוצעות על ידי קין מעוררות הרבה סימני שאלה לגבי האלגוריתם המופעל שם, שלא לדבר על הטמטום המלאכותי שלא מבין שחיפוש של horseshoe crab לא קשור בשום צורה לסוסים.

טוב, אז אולי גוגל לא כל כך טוב בסוסים. בואו ננסה משהו שיותר קרוב לליבו – SEO. אחסוך לכם את המתח – אותו דבר. רק יותר גרוע. אותם לינקים גנריים מוויקיפדיה והעמוד הראשי של Yoast (תוסף וורדפרס פופולרי לקידום אורגני), אבל הצעות החיפוש הנוספות היו מטומטמות אף יותר, וכללו מגוון הצעות שקשורות לסיאול. הגיוני.

אולי קין יהיה יעיל יותר עם מילות חיפוש ספציפיות, וחיפושים ארוכים יותר, אבל זה בדיוק סוג החפירה שאני יכולה לעשות ידנית, וקין לא מקל על חיי בהקשר הזה. יכול להיות שבכלל כל המטרה היא להשתמש ביכולת האוצרות של המשתמשים כדי ללמד את ה-AI. ובכן, תמצאו לכם מישהו שבאמת משעמם לו.

אה כן, האתר גם לא ב-https. רק אומרת.

בינתיים, נראה שאפשר לישון בשקט. סקיינט עוד לא איתנו. היא עדיין תקועה בשלב ההתפתחותי שבו היא לא יודעת להבדיל בין סיאול ו-SEO, וחושבת שהיא נורא חכמה כשהיא מביאה לכם סרטונים מצחיקים על סוסים מיוטיוב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>