איך עובד האלגוריתם של X?

כבר זמן מה האלגוריתם זמין כקוד פתוח לציבור המצייצים והמקודדים, אז לא מדובר באיזה סוד ענק. עם זאת, ב-15 במאי 2026 שוחררה גירסה עדכנית, אז יש הרבה שינויים ודיונים בנושא. אם אתם מתעניינים בטראפיק, לייקים ורשתות חברתיות בכלל – זה הפוסט בשבילכם.

הזנתי את הקוד לג'מיני פרו ולקלוד וקראתי ניתוחים של יוזרים שחפרו פנימה ממש. יש פה המון אלמנטים שאפשר להתייחס אליהם, נוסחאות ומשקלים וכל מיני ענייני AI. אני אאמלק לכם את דעתי כבר עכשיו: תכתבו על מה שמעניין אתכם ומה שאתם אוהבים. אם תעקמו את הפוסטים שלכם כדי שיתאימו בול לנוסחאות ותעשו סלטות כדי לרצות את האלגוריתם, זה אולי יעבוד לטווח קצר, אבל הקוראים שלכם יפנו לכם גב. תוכן טוב זה דבר שקשה לייצר לאורך זמן, וזה לא משנה מה הנוסחה.

איך עובד האלגוריתם של X

ובכל זאת: הדיון העיקרי הוא סביב פיד ה-For You, כלומר זה שכולל פוסטים גם מחשבונות שאתם לא עוקבים אחריהם.

כשאתם מרפרשים את הפיד, X מושכת פוסטים מכמה מקורות: פוסטים מאנשים שאתם עוקבים אחריהם, ועוד רכיבים מושכים מהפיד הגלובלי של X, על בסיס ההעדפות שלכם – למה עשיתם לייק וכו', ועל בסיס ניתוח הפוסטים שאנשים פירסמו. וזה בעצם הלב שמעניין את רוב הכותבים.

איך X מחליט איזה פוסטים הוא מראה לאנשים ואיזה נקברים?

יש סיגנלים חיוביים וסיגנלים שליליים.

סיגנלים חיובים כוללים, למשל: לייקים, תגובות, שיתופים, הקלקה על תמונות, הקלקה על פרופיל (!), כמה זמן צפו בסרטון שהעליתם, שיתופים ב-DM, שיתופים החוצה, התווספות עוקבים וגם פרמטר שנקרא dwell.

הפרמטר dwell מעניין, מכיוון שזה בעצם מודד כמה זמן אנשים בילו מול הפוסט שלכם (כלומר, נעצרו לקרוא). ייתכן שכבר ראיתם כל מיני טענות שתגובה שווה יותר מלייק, או ששיתוף עם ציטוט שווה יותר משיתוף רגיל, אבל לפחות ממה שאני ראיתי, אין באמת משקלים מדויקים בקוד, X לא שיחררה אותם.

סיגנלים שליליים: אלה סיגנלים שקוברים ציוצים וגם יוזרים. כשמסמנים על פוסט שלכם "לא מעניין", חסימה, מיוט ודיווחים. זהו – יש הרבה יותר סיגנלים חיוביים משליליים. בגדול, כל פעם שאתם מרפרשים את הפיד, ה-AI של X בונה אותו כמעט מחדש על בסיס הסיגנלים (כולל כמה דברים שנשארים לו בזיכרון).

כלומר, אם קראתם, עשיתם כמה לייקים, שיתפתם וחסמתם וסימנתם לא מעניין – ברפרוש הבא האלגוריתם אמור להגיש לכם פיד קצת יותר טוב.

טיפים ליוצרי תוכן ב-X

מספר לייקים נטו לא אומר מספיק על איכות הפוסט מבחינת X. יש יותר משמעות לסיגנלים מעורבים: כלומר, במקום 4 לייקים, יהיה לכם יותר טוב שני לייקים, שיתוף ותגובה. אלה בשורות רעות לבוטים ולפרופילים הקטנים שמשתפים פה תכנים פוליטיים על אוטומט. השיתופים שלהם שווים פחות.

יש חשיבות לנושא הפוסט. אם ה-AI מבין בקלות על מה כתבתם, יש לפוסט יותר סיכוי לבלוט. אני מניחה ש-X מספיק חכם כדי לזהות נושאים של Vague Posting, וגם מימז וכל שאר הבדיחות, אבל כנראה שיהיה לו יותר קל עם פוסטים ברורים, עם מילות מפתח רלוונטיות, ולא רמיזות. יש ליוזרים גם אפשרות סינון לפי נושאים, אל תשכחו. אז אם מישהו השתיק פוליטיקה בפיד שלו, הוא לא יראה פוסטים פוליטיים כמעט בכלל.

עוד פרמטר מעניין קשור לתדירות הפוסטים. לפחות על פניו, נראה שהפצצת פוסטים בלתי פוסקת פוגעת בחשיפה של הפוסטים. אם תצייצו מלא פוסטים בחלון זמן של כמה שעות, הם בעצם יתחרו אחד בשני. לראשון שתכתבו יש יותר סיכוי להופיע, ואלה שבאים אחריו מקבלים ציון פחות טוב באופן אקספוננציאלי.

מניפולציות שייכשלו באלגוריתם החדש

קניית לייקים (האלגוריתם יודע לזהות שאלה לייקים "לא קשורים"), פוסטים שנועדו לעצבן (אמנם יקבלו לייקים ושיתופים, אבל גם חסימות ודיווחים), הצפת הפיד במלא פוסטים, רשתות שיתוף, בוטים שעונים אוטומטית.

המניפולציות בעבר היו קלות יותר – הייתם צריכים להוסיף מספרים לנוסחה (יותר לייקים, יותר שיתופים = ציוץ עם טראפיק). היום, אתם צריכים לעשות מניפולציה על LLM. כדי להרעיל את הבאר, לא מספיק יותר לקנות אלפיים בוטים מהודו. עדיין אפשר לעשות את זה, אבל לוקח זמן רב לבנות רשת יוזרים או רשת בובות גרב משמעותית.

המערכת מדרגת גם את איכות התגובות לפוסט, לא רק את הכמות. כלומר, תגובה משמעותית שמתייחסת לנושא הפוסט, שווה משמעותית יותר מאשר "אחלה פוסט" או "איזה טמבל אתה". כלומר, גם הטקטיקה של להגיב לחשבונות גדולים בשביל טראפיק לא תעבוד אם התגובה היא חסרת משמעות. זה עדיין יעבוד אם התגובה טובה, רלוונטית, מוסיפה מידע ואפילו לעומתית, אבל סתם תגובות מקבלות גם סתם התייחסות.

יש בקוד גם התייחסות ל-AI Slop. בגדול, האלגוריתם מנסה לזהות אם זה זבל מג'ונרט (גם טקסט), ומתייחס אליו בהתאם. אני חושבת שבעברית זה לא עובד מי יודע מה…

לסיכום, מה עובד באלגוריתם המעודכן: פוסטים שמעניינים את הקהל והוא משתהה כדי לקרוא אותם (dwell); מספר פוסטים ביום אבל לא הפצצות כל 10 דקות; שימוש במילות מפתח שה-LLM יכול לסרוק ולסווג את הציוץ לפיהן; להגיב תגובות בעלות תוכן ומשמעות כדי למשוך תשומת לב (גם של האלגוריתם); פוסטים שבהם העוקבים שלכם מגיבים במהירות, אבל גם אנשים מקליקים על הלינק לפרופיל ואף משתפים ב-DM (אין שום דרך לחזות משהו כזה).

מה פוגע בחשיפה: ספאם, מלא תגובות ושיתופים על אוטומט, תיוג חשבונות גדולים, תוכן זבל AI, תוכן דל שה-LLM לא יכול לסווג, שיתוף לינקים חיצוניים ועוד.

יש עוד הרבה דברים שאפשר לבדוק בקוד, אבל לדעתי מי שינסה לצלוף רק לאלגוריתם, בסוף יישבר או שהקוראים שלו ימאסו בו. תעשו תוכן טוב, תהיו טובים, יהיה בסדר.

יש עוד הרבה דברים שאפשר לבדוק בקוד, אבל לדעתי מי שינסה לצלוף רק לאלגוריתם, בסוף יישבר או שהקוראים שלו ימאסו בו. תעשו תוכן טוב, תהיו טובים, יהיה בסדר.

כאן יש ניתוח מעמיק של הקוד, למתעניינים

הפוסט מבוסס על שרשור שלי ב-X – מוזמנים לעקוב אחריי שם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>