14 סימנים שבחרתם חברת קידום אתרים גרועה

את הפוסט הזה כתבתי במקור ב-2016. האמת היא שרובו עדיין רלוונטי ל-2024, ובכל זאת ערכתי ועידכנתי אותו כדי שיתאים אף יותר טוב לימינו אנו.

לא משנה באיזה תחום אתם עוסקים, אם יש לכם אתר אינטרנט, סביר להניח שאתם נמצאים בתחרות בעוצמה כזו או אחרת על מקומות חיפוש רלוונטיים בגוגל.

תחום ה-SEO משתנה ומתעדכן במהירות בשנים האחרונות, אם כי כדאי לדעת שהשינויים האלה מתגלגלים באופן איטי יותר כאשר מדובר על אתרים בעברית. אחד העדכונים האחרונים של גוגל, שנועד לנקות את תוצאות החיפוש מספאם וזבל, חיסל הלכה למעשה את מקור ההכנסה של הרבה בעלים של אתרי תוכן. חלק ניכר מהם נקטו בטקטיקות שנועדו להערים על האלגוריתם, אבל חלק מהבעיה היא שגוגל החליטה לתת כוח גדול יותר לאתרי תוכן גדולים, מסיבות מסחריות.

קידום אתרים גרוע

דווקא בגלל שמדובר בתחום שקשה להישאר בו מעודכן אם אתה לא עוסק בו על בסיס יומיומי, יש עדיין חברות קידום אתרים שממשיכות לנקוט בטקטיקות מיושנות, שלא סביר שיעזרו לאתר שלכם.

בשוק קידום האתרים בישראל יש כמה וכמה אנשי מקצוע מרשימים, שעושים עבודה מדהימה בשקט ובלי הרבה צלצולים. עם זאת, כמו בכל תחומי האינטרנט הישראלית, החאפריות חוגגת והשוק מוצף בחברות קידום אתרים גרועות, שדרכי "קידום" האתר שלהן נעות בין עצלנות גרידא וחוסר עדכניות ומגיעות עד הונאת לקוחות של ממש. בעלי האתרים, מצידם, נתקעים לעתים עם חברה גרועה בשל הצורך להתחייב לתקופה ארוכה על מנת לראות תוצאות בקידום האתר.

מהם סימני האזהרה? איך תדעו שמדובר בחברת קידום אתרים גרועה? הנה כמה טיפים:

  1. אתר האינטרנט של החברה – אתם לא צריכים לבדוק את העיצוב של האתר או לבדוק את הקוד שבו הוא נכתב, אבל כדאי להעיף מבט באתר החברה. אם האתר נראה מיושן, לא רספונסיבי ועולה לאט – יש סיכוי שמדובר באנשים שלא מבינים באינטרנט ומוטב להתרחק מהם. אם יש באתר שגיאות כתיב וניסוח בולטות – תברחו מהר. מי שלא יודע לכתוב תוכן לאתר שלו, בוודאי לא יכתוב תוכן איכותי לאתר שלכם.
  2. מי אתם? – אתרי תדמית ישראלים נוטים, גם בשנת 2024, להסתיר את השמות, הפנים ואמצעי הקשר עם האנשים שעומדים מאחורי החברה. לעולם אל תעשו עסקים עם חברה שלא מציגה באופן ברור וגלוי את ההנהלה או הצוות התפעולי שלה. לא חייבים לראות תמונות, אבל בהחלט חשוב שיהיו שמות מלאים, כתובות מייל ומידע נוסף על מי שאתם צפויים לתת לו את הכסף שלכם.
  3. רשימת לקוחות פיקטיבית או בלתי ניתנת לאימות – בדקו כמה מהאתרים שהחברה מציגה כלקוחות. האם הם באמת מקודמים על ידי החברה? האם הם באמת מופיעים גבוה בתוצאות החיפוש? אם לא – אתם כבר מבינים לבד מה כדאי לעשות.
  4. מחלקת מכירות עובדת יותר מכל השאר – כמה מהשרלטניות הגדולות בתחום הן חברות שעובדות בשיטה ידועה – דגש רב על מכירות ופרסום, ומעט מאוד עבודת קידום בפועל. הן מגייסות לקוחות בכמויות, ומסתמכות על בורות של הלקוח, עצלנות וחוסר יכולת מעקב ממשית אחר התוצאות בפועל. אז מדי פעם עוזב אותן לקוח, אבל מכיוון שהן עסוקות כל הזמן בגיוס לקוחות חדשים, הן ממשיכות להציג פורטפוליו מרשים עם המון לקוחות. בפועל – מי ששם לב ובודק, מבין שעובדים עליו בעיניים ושמהרגע שנחתם החוזה (בהתחייבות לשנה בדרך כלל), לא נעשתה כמעט שום פעולה משמעותית באתר.
  5. חוסר שקיפות – חברת ניהול אתרים או קידום אתרים, צריכה לשקף לכם את הפעולות המתבצעות באתר, במיוחד בשלבים הראשונים, כשאתם עדיין לא מכירים. אם מתעלמים מקיומכם ולא מדווחים לכם מה קורה – זה לא סימן טוב.
  6. מאמרים בזול או מאמרי בינה מלאכותית – רבות כתבתי על הזניית התוכן באינטרנט הישראלית, אבל תמיד אפשר לציין זאת שוב: חברת קידום אתרים שמציעה לכם בנק מאמרים בכמה עשרות שקלים למאמר, היא חברה גרועה שלא מבינה איך כותבים תוכן איכותי באינטרנט. ייתכן שבכלל הם מוציאים טקסטים באופן אוטומטי מבינה מלאכותית, בלי לבדוק אותם. אמנם, אפשר לייצר תוכן לא רע באמצעות בינה מלאכותית, אבל אם הוא לא מופק בצורה נכונה, ולא מתבצעת בו עריכה יסודית, תקבלו כמות גדולה של טקסטים תפלים, שלא מוסיפים ערך לגולש.
  7. מאמרים באתרים זניחים – סתם לכתוב מאמר ולזרוק אותו באיזה אתר נידח, שאף אחד לעולם לא יקרא, לא יעזור לקידום האתר שלכם. זו טקטיקה ידועה של חברות SEO גרועות, כי היא קלה וזולה לביצוע. במקרים מסוימים זה אף יכול לפגוע לכם באתר.
  8. "אנחנו לא מתעסקים בתוכן האתר, זה התפקיד של הלקוח" – קידום אתר ותוכן איכותי ועדכני באתר הולכים יד ביד. חברת קידום אתרים שמבטיחה לכם קידום אתר ללא עיסוק בתוכן האתר – לא מבינה מה היא עושה, או שהיא מרמה אתכם.
  9. "אנחנו לא מסתכלים באנליטיקס כמדד לקידום האתר" – זה טיעון ששמעתי בעקיפין מחברת SEO, לאחר שהתברר שקוד האנליטיקס באתר הלקוח לא עבד במשך חצי שנה (!). חברת הקידום המגוחכת הזו טענה שהיא בודקת רק מיקומים בגוגל ולא מסתכלת בנתוני הטראפיק ושאר המידע החשוב שיש באנליטיקס. אי שימוש ב-Google Webmaster Tools או כלים דומים, גם הוא מהווה אינדיקציה לחברת קידום לא רצינית.
  10. דו"חות תלושים מהמציאות – כדי להרשים אתכם, חברת קידום אתרים מצויה תשלח לכם דו"ח חודשי עם מידע לגבי הטראפיק באתר והמיקומים שלכם בגוגל. חשוב שתבדקו את הנתונים בעצמכם ותבררו טוב-טוב כל נתון שלא נראה לכם הגיוני. כך למשל, אם חברת הקידום מדווחת לכם על טראפיק חריג (כמות גולשים העולה על הממוצע באופן משמעותי), היכנסו לאנליטיקס ובדקו מה מקורות הטראפיק המוזר הזה. סביר להניח שתגלו שמדובר בטראפיק שמקורו באתרי ספאם, ושאין לו שום משמעות. לחלופין, אם קיבלתם דו"ח מוזר על כך שבחודש האחרון נכנסו רק 5 גולשים ממנועי חיפוש (נתון לא סביר, אפילו לאתר תדמיתי זעיר), כנראה שמשהו לא בסדר באתר, בדו"חות, באנליטיקס או בחברת הקידום, או בכולם ביחד.
  11. טראפיק תלוש מהמציאות – זו הדגשה על חלק מהסעיף הקודם. אם אתם רואים גם באנליטיקס שהטראפיק באתר עלה באופן משמעותי ולאורך זמן (ולא רק באופן נקודתי), אבל זה לא מיתרגם ללידים ולמכירות – יכול להיות שבאמת נפלתם חזק ומראים לכם טראפיק קנוי. כמו שאפשר לקנות עוקבים באינסטגרם ולייקים בפייסבוק, אפשר לקנות טראפיק בכמויות ובזול, ואפילו לדאוג שייראה כמו טראפיק לגיטימי. אפשר לעבוד על האנליטיקס בחלק מהמקרים, אבל אם הטראפיק הזה לא מניב תוצאות, הוא לא שווה כלום ויכול להיות שעובדים עליכם.
  12. דגש רב מדי על בניית לינקים (במקומות הלא נכונים): לינקים המובילים לאתר שלכם הם חלק מקידום האתר, בכך אין ספק. גוגל מחפש את הלינקים האלה, אבל הוא גם יודע להבדיל בין לינקים מלאכותיים ובין לינקים טבעיים ורלוונטיים. כלומר, אם חברת קידום האתרים שלכם ממקמת לינקים לאתר שלכם בפוטר (Footer) של אתרים אחרים או מוציאה אליכם לינקים מאתרי אינדקס גרועים ואתרי ספאם, ומציגה את זה כהישג מרשים, כדאי שתתחילו לחשוד. בנוסף, דגש רב מדי על בניית לינקים והזנחת התוכן, לא יביאו לקידום משמעותי של האתר, ובוודאי לא יתרמו לו לאורך זמן.
  13. חוסר התקדמות משמעותית לאורך זמן – אין ספק שקידום אתר מצריך הרבה זמן וסבלנות. לא ניתן לראות תוצאות מיידיות, ולעתים עוברים חודשים עד אשר האתר מתקדם בצורה משמעותית. עם זאת, באתר שבו מבוצע קידום, אפשר לראות התקדמות כלשהי, גם אם איטית, לאורך זמן. אם האתר שלכם תקוע באותו מקום כבר חצי שנה, למרות "מאמצי קידום" של חברת SEO, כנראה שמדובר בחברה גרועה, שאינה בודקת את המצב או מתעלמת ממנו, ומנצלת את העובדה שחתמתם איתה מראש לתקופה ארוכה.
  14. התעלמות מוחלטת מ-SEO טכני (או SEO צד שרת): עוד לפני שערכנו אפילו אות אחת באתר, יש המון פרמטרים שיש לטייב באתר אינטרנט מצוי כדי לסייע לשפר את מיקומו בגוגל. בין השאר, צריך לבדוק ולשפר את מהירות עליית האתר ומדדי הליבה של גוגל, לוודא שהאתר לא מכיל לינקים ספאמיים או קוד זדוני, לבדוק לינקים שבורים, עמודים שמציגים שגיאת 404 ואלמנטים שלא נטענים היטב או בכלל באתר ועוד ועוד. אם חברת הקידום לא מציעה שירות כזה, או לפחות מפנה אתכם לאיש מקצוע שיודע מה הוא עושה בתחום, אזי מדובר בחברה שאינה מקצועית, ומוטב לכם להתנתק ממנה.

בונוס: אם "חברת" "קידום" אתרים פונה אליכם במייל כזה, תשפכו על המסך קצת ליזול ותעבירו מהר לספאם:

bad_seo

החברה שלי, The Shark Lady, מתמחה בניהול אתרים, קידום אתרים ויצירת תוכן איכותי. מוזמנים לבקר וליצור קשר.

 

4 תגובות ל-“14 סימנים שבחרתם חברת קידום אתרים גרועה

  1. מאמר מצוין וגם נכון מאוד. כל הכבוד שכתבת.

  2. פעם לקוח עזב אותי לטובת חברה מתחרה שעלתה לו שליש ממה שאני לקחתי.
    אחרי חצי שנה שהוא איתם קיבלתי מהם מייל בו הם ביקשו את פרטי הגישה לאתר…

    • קרה לי משהו דומה לא מזמן. וגם אחרי שהם ביקשו את פרטי הגישה, לא נראה שעשו משהו באתר בכלל.

  3. עדו כהן

    תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>