שוק הטאבלטים הגיע לרוויה – אנשים קונים יותר מחשבים אישיים

ירידה במכירות הטאבלטים

לא פשוט בכלל לנתח את שוק המחשבים, גם אם יש נתונים ברורים. קודם כל, מה זה בכלל מחשב? היום כל סמארטפון מחזיק כוח עיבוד משמעותי, שבעבר הצריך מחשב שולחני יקר. סוגי המחשבים מגוונים יותר – לא רק לפטופ ודסקטופ, אלא טאבלטים, לפטופים משולבים מסכי מגע ושעונים חכמים שהם כבר מחשבים לכל דבר. ובנוסף – יש יותר מערכות הפעלה בשוק, ואפשר להתקין אותן על שלל סוגים של מחשבים. התמונה מורכבת יותר מבעבר, ובכל זאת – נראה ששוק הטאבלטים, נכון לעכשיו, הגיע לרוויה.

בשנתיים האחרונות, היו יותר מדי חוכמולוגים שהצהירו על מותו של ה-PC, המחשב האישי, בייחוד בפורמט ה"מיושן" שלו – המחשב השולחני. "אף אחד לא צריך יותר ממה שיש לטאבלטים להציע", טענו כל מיני מומחי טכנולוגיה, וחזו יקום שבו אין יותר מקלדות (טפו).

הרבעון האחרון של מכירות ה-PC היה מצוין – מכירות המחשבים האישיים עלו בכ-7%. צריך להיזהר עם הנתון הזה, מכיוון שחלק ניכר ממנו כנראה מגיע מהעובדה שמיקרוסופט הפסיקה את התמיכה ב-XP, ואילצה ארגונים רבים לשדרג את המחשבים שלהם, כדי להתקין לפחות Windows 7.

אולם, ביחד עם העלייה הקלה במכירות ה-PC (שאמורות בכלל לרדת), יש גם ירידה במכירות הטאבלטים. במחצית השנה הראשונה של 2014, חלה ירידה של כ-28% במכירת טאבלטים, לעומת התקופה המקבילה ב-2013, וההערכות מדברות על כך שהירידות יימשכו.

גם מבלי לקרוא נתונים מאומתים, אחת האינדיקציות הטובות לרוויה בשוק היא הצורה שבה מתייחסים לטאבלט באופן כללי – אפשר להשיג טאבלט פשוט ובסיסי גם ב-300-400 שקל, והגירסאות הזולות שלו מוצעות כמתנה בכל מבצע אפשרי. בקרוב, טאבלט חינם יחולק לכל מי שקונה במבה בסופר, כי צריך להיפטר מהמלאים שהגיעו מסין. ולמרות כל זאת, הירידה תפסה את הקמעונאים בהפתעה.

הסיבות לירידה במכירות הטאבלטים

אחד הגורמים העיקריים לרוויה בשוק הטאבלטים, הוא העובדה שלא צריך לשדרג אותם כל שני וחמישי. טאבלט איכותי שנקנה לפני שנתיים-שלוש ימשיך לבצע את המשימות הבסיסיות שלהן הוא נדרש מלכתחילה – גלישה באינטרנט, קריאת מייל, קריאת ספרים, צפייה בסרטים וקצת משחקים. בשביל כאלה שימושים פשוטים, לא צריך לקנות טאבלט חדש, ובאופן כללי, עדכוני מערכת של אפל ואנדרואיד משפרים את הביצועים ומאפשרים לחומרה להישאר עדכנית ורלוונטית עבור המשתמש.

בנוסף, השוק רווי כי הוא רווי – יש כמעט לכל אחד טאבלט, כולל לכל סבא וסבתא ונכד. אף אחד לא צריך שני טאבלטים, ולכן מי שכבר קנה אחד, לא צפוי לקנות עוד טאבלט בזמן הקרוב, אלא אם כן הוא ריסק אותו לפירורים.

ההערכות כרגע הן שמה שיכול להעיר מחדש את שוק מחשבי הלוח הוא "סופר טאבלט" – כזה שיהיה לו מסך גדול יותר, כוח עיבוד חזק יותר, מקלדת נורמלית, תוכנות עריכת מסמכים ראויות לשמן ומערכת ניהול קבצים סבירה. העניין הוא שכבר יש מכשיר כזה. קוראים לו לפטופ.

ה-PC חי ובועט

לפני כחצי שנה כתבתי פוסט המסביר מדוע המחשבים האישיים לא צפויים להיעלם מחיינו כל כך מהר. בשורה התחתונה, יש עדיין משימות רבות שהטאבלט לא יכול לבצע, ולא בגלל כוח עיבוד או גודל מסך, אלא כי הוא פשוט לא נועד למשימות האלה – בין אם מדובר בכתיבת קוד מכל סוג, עיבוד תמונה רציני, כתיבת מסמכים שכוללים יותר מחצי פסקה או משחקים שרמת המורכבות שלהם כוללת עוד כמה אלמנטים מלבד הזזת ממתקים מצד לצד.

יכול להיות שתגיע מתישהו הטכנולוגיה שתהרוג את ה-PC, אבל היא לא טמונה בטאבלט. בינתיים, אנחנו יכולים להמשיך ליהנות מצלילי המקלדת, להגדיל את המסך כשמתחשק לנו ולפתוח את הברגים של המארז כדי להגדיל את הזיכרון בעוד 8 ג'יגה.

2 תגובות ל-“שוק הטאבלטים הגיע לרוויה – אנשים קונים יותר מחשבים אישיים

  1. הוגו בוכשרייבר

    יפה מאד !!!

  2. […] ולכן, למרות הטכנולוגיה הנהדרת של מסכי המגע והטאבלטים, המחשב האישי רחוק מלמות; ולמרות שאנחנו מקלידים על מכונות כתיבה ומקלדות עוד […]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>