מעולם לא הגדרתי את עצמי כמומחית SEO, ואין לי כוונות להתחיל, אבל מאחר שאני מקימה אתרים, מנהלת אותם בשוטף וכותבת להם תכנים כחלק מהפרנסה שלי, הרי שהתאמת האתר והתוכן שלו למנועי חיפוש היא חלק משמעותי מהעבודה שלי. בגלל זה, וגם מתוך עניין, אני קוראת לא מעט חומרים ועדכונים ברשת שקשורים בתחום – בעברית ובאנגלית – ומיישמת באתרים ובתכנים שאני מייצרת.
SEO הוא תחום שנוי במחלוקת. מצד אחד, יש מקצוענים שברור שמסייעים לקידום האתר ועושים עבודה טובה. מצד שני, יש הרבה שרלטנים וסתם חובבנים מסוכנים, שעושים שטויות שיכולות אפילו לפגוע בדירוג האתר בסופו של דבר.
הבעיה העיקרית היא ניצול הבורות של הלקוחות, ואין דבר שמרתיח אותי יותר מזה. בעיה נוספת היא שהרבה "מומחי" SEO (או במילים אחרות – כאלה שעשו קורס עלוב במכון עלוב עוד יותר וקוראים לעצמם מומחים) לא טורחים להתעדכן בשינויים בתחום – ויש לא מעט כאלה. למשל, העובדה שגוגל כבר לא קורא את תג המטא Keywords או שאין יותר משמעות ל-Page Rank.
וכמו בכל תחום אחר, גם בקידום אתרים יש מיתוסים שמסרבים להיעלם. בפוסט הזה, מבית Search Engine Land, מרוכזים 36 מיתוסים מתחום קידום האתרים. הנה כמה מיתוסים מעניינים המצוינים שם (ההפרכות מוסברות בפירוט בפוסט המקורי):
- מפת XML של האתר תקדם אותו בתוצאות החיפוש
- גוגל בוט לא קורא CSS
- גוגל תמיד ישתמש ב-Meta Description כשהוא מציג תוצאות חיפוש
- כמות ההקלקות על תוצאת החיפוש יכולה לשנות את דירוג האתר
אם תקראו בעיון גם את התגובות לפוסט, תראו שלא הכל שחור ולבן, ויש ויכוחים על נכונות חלקים מהפוסט עצמו. במילים אחרות, לא תמיד אפשר לקבוע עובדות חד משמעיות בתחום ה-SEO, בעיקר מפני שהוא משתנה ומתעדכן במהירות רבה.
הפתרון הוא, כמו תמיד, להיות ספקנים, לבדוק, לברר ולשאול, ולבחור את מקצועני האינטרנט שלכם בקפידה. היזהרו מאלה שמבטיחים את השמים ולא מספקים עובדות בשטח – הם יהיו, בהרבה מקרים, אלה שמורידים את האתר שלכם לריצפה.
פשוט לקרוא ולבכות,
כל כך הרבה "מקדמי אתריפ" בונים על שיטות כאלו שלבטח יקפיצו את האתרים שהם מנהלים ב1000 רמות קדימה או לפחות מבטיחים את זה ללקוחות שלהם,
צריך לתת את זה לכל בעל אתר בישראל שיתחילו להבין כמה שטויות מאכילים אותם הליצנים האלה.
תודה על הקישור.