על התחרות האווילית והמבזה שאמורים לקיים גלובס ובאזילה שמעתי דרך איזה טוויט, שהוביל ללינק בבלוג 140. אם תעשו היום חיפוש "באזילה גלובס" בגוגל, האזכור הראשון יהיה הפוסט של 140, ואחריו מאמר מושחז של היו"ר הד"ר יבדל"א יובל דרור בנושא (למה עדיין אין תגובות בעין השביעית, למה?).
אין שום אזכור של התחרות בגלובס או בבאזילה, למרות שהיא אמורה להתחיל תיכף. אה, רגע. הם כתבו על זה בפייסבוק של גלובס. מעולה. ככה 1,911 מעריצים של גלובס יוכלו לפחות לדעת יותר פרטים. זה כמעט 2,000 איש שבכלל לא מסתכלים בעמוד של גלובס בפייסבוק! נהדר!
הרעיון שמאחורי התחרות הוא פשוט: לאסוף כמה שיותר עוקבים, לגרום שיקליקו Like על תכנים שלכם בפייסבוק או להצליח לקבל התייחסות ממישהו מפורסם בטוויטר (ברנט ספינר נחשב?) וכביכול להראות את כוחה של המדיה החברתית. האמת שמאחורי המילים המזמזמות היא פשוטה: התחרות של באזילה וגלובס תראה בעיקר איך אפשר לטנף את האינטרנט בהרבה חומר חסר משמעות, ולמעשה תוכיח עד כמה חסרי תועלת ותוחלת יכולים להיות קמפיינים במדיה חברתית.
התחרות של גלובס ובאזילה משולה לתחרויות ה-SMS של כוכב נולד (יובל, נשבעת לך שחשבתי על הדימוי הזה לפני שקראתי את המאמר שלך! :P). זה לא משנה מה המסר שאתה רוצה להעביר או כמה אתה טוב בשירה, העיקר שיהיו לך הרבה חברים בקרית שמונה, שישלחו 20 מסרונים כל אחד, וככה תנצח. כמות, לא איכות. קשרים חברתיים עוורים ולא התעניינות אמיתית במותג או במידע.
אין כאן שום ניסיון לייצר שיחה, באזז או כל מילה מטופשת אחרת שנמצאת כרגע בשימוש הגורו-מדיה-חברתית התורן שלוקח מכם הרבה כסף על כלום. הדבר היחידי שמיוצר בסוג כזה של פעילות, הוא קשקשת ורעש חסרי מטרה, שיזהמו את האטמוספירה האינטרנטית, שממילא מרחפת בה כבר די הרבה אשפת חלל.
תחרויות מטופשות שכאלה מראות בדיוק את נקודות החולשה של שיווק במדיה חברתית – ברוב המקרים, הרעש הוא רק רעש לשם עצמו. אתם יכולים להשקיע המון כסף, זמן ומאמץ באיסוף מעריצים בפייסבוק או עוקבים בטוויטר, אבל בסוף לא מכרתם כלום, לא השגתם לקוחות חדשים ואפילו המודעות למותג שלכם לא עלתה, כי רוב האנשים לא באמת שמים לב לאיזה קבוצות הם מצטרפים בפייסבוק, או מה קורה שם אחרי שבוע. והכי גרוע, יכול מאוד להיות שפשוט עשיתם מעצמכם צחוק מרוב ספאם ששלחתם, ולא רק שלא קידמתם את עצמכם, אולי גם הפכתם למוקצים מחמת מיאוס.
שרלטני המדיה החברתית לא הולכים לשום מקום, מסתבר. הם ימשיכו להסתובב בינינו, לקשקש שטויות, לכתוב תכנים ירודים ועילגים בכל מקום אפשרי ולגבות כסף על כלום. עכשיו גלובס חושבים שהם יכולים לאכול חלק מהעוגה הזו. תיזהרו רק שלא תיחנקו ממנה בסוף.
איך שאני רואה את הדברים, כל השימוש ב"מדיה חברתית" (אני מתחיל לסלוד מהמושג הזה כמעט כמו שאני סולד מ"ויראלי") מטרתו אחת: העברה וחשוב מכך העצמה של מסרים שהלקוח רוצה להעביר.
כשמישהו עושה פעילות מהסוג הזה אין לו שום ערך מוסף ואולי להפך: הוא זוכה להמון ביקורת ולא צריך יותר מדי כדי שהקמפיין יתחיל לזבל לאנשים את הפיד בפייסבוק ויעורר אנטגוניזם גם בקרב אלה שלא משים לב לאיזה קבוצה הם מצטרפים ואם הפרס בכל הסיפור הזה לא מספיק גדול, לא הייתי מצפה לראות גם את זה.
במקרים של קמפיינים במדיה חברתית, לא צריך לירות בזבוב עם תותח. צריך לשחק את זה חכם ומגניב (מציע לך לחפש את הקמפיין החדש של Wendy's בפייסבוק, נראה לי ששמו Real time)
התגובה הרשמית שלי לנושא
http://www.facebook.com/note.php?note_id=170549064842&ref=nf
I rest my case.
מלבד להגיד "מה פתאום, זה לא ספאם" לא אמרת כלום. אני מקווה בשבילך שתמצא משהו יותר חשוב ומעניין להשקיע בו את המאמצים שלך.
זה בכלל לא מה שאמרתי.
דרך אגב, אני משקיע את המאמצים שלי בעוד דברים, כמו רשת חברתית שיצרתי. ובתור אחד כזה אני יכול גם להגיד לך שספאם זה עניין יחסי, מה שמשתמש אחד רואה כספאם משתמש אחר עושה לייק
זה בדיוק מה שאמרת, רק תוך שימוש בהרבה מילים מיותרות.
כתבת: "המשתתפים בתחרות הינם אנשים שהדבר שהאחרון על סדר יומם הוא זיבול הפיד של פייסבוק בתוכן לא מעניין, להיפך, הם אנשים אשר מנסים עד כמה שאפשר לעניין ולאתגר את חבריהם".
במה אתה מנסה לאתגר את החברים שלך? בלהגיד להם שמה שאתה עושה זה לא ספאם לשמו? שספאם זה דבר יחסי (יחסי למה?)? שאתה לא עושה רעש לשם הרעש עצמו? או בכך שאתה מנסה להשתמש גם בתחרות הנלוזה הזו כדי לקדם את הרשת החברתית שלך – עוד צורה של ספאם בתוך ספאם?
[…] שיווקי בחסות גלובס. ואם דרור מתנגד היו סמוכים ובטוחים שעוד בלוגרים יתנגדו ויכתבו ויפרסמו את התחרות עוד יותר (כן , ממש כמוני, גם […]
איש חכם ממני אמר פעם שהוא לא רוצה להיות חבר במועדון שיקבל אותו, ברגע שכל הגורואים לענייני מדיה חברתית יבינו שזה מה שעובר בראשים של אלו שמעבירים את דואר הזבל, סליחה, בראשם של המפרסמים הויראלים, כך יוקל על כולנו.
[…] מעירה לגבי "פעילות רדודה", רויטל סלומון אומרת "זיהום האטמוספרה האינטרנטית", הם כנראה מנסים לומר לכם: "כמו שלא הייתם הולכים […]
מבישששששששש
זה סותר את מה שאנו אנשי המדיה החברתית מסבירים ללקוחות השכם והערב איכות לעומת כמות
אבל העיתונות הכתובה מפרפרת וגלובס כבר סגרו רשת חברתית אחת של בלוגים בעבר מבלי לידע את הבלוגרים והעבירה את כל הבלוגים לתפוז. אז מה מפתיע כאן? שמבקשים ממקצוענים לקדם את הרשת החברתית החדשה תוך ירידה למכנה משותף נמוך?
אחלה פוסט – תמצית העניין בדייקנות מרבית. התגובה המלוטשת של גלובס ב"חורים ברשת" ממחישה עוד יותר עד כמה הם מחפשים לבחוש בקלחת של באזז-וורדס ולהקדיח תבשיל שיש בו בעיקר ריח שינשא למרחקים, אולם לא בטוח שהרבה טעם. באופן משעשע, הקמפיין הזה מספק תצפית מעניינת על המרדף הבלתי פוסק של אנשים לצומי, ואינספור התרוצים שהם מלבישים עליו.
באזילה היא דוגמא לרפש ולגועל בעולם האינטרנט
פיכס .