על השחיטה שמבצעות ספקיות האינטרנט

כמעט כל אחד רוצה בימינו אתר, בלוג או קמפיין AdWords איכותי. עבור בעלי עסקים קטנים, אתר אינטרנט טוב יכול לעשות עבודה שיווקית ופרסומית אפקטיבית במיוחד, בעלות יחסית נמוכה.

וכמו בכל תחום, גם כאן יש כל מיני סוגים של בעלי מקצוע – טובים יותר ופחות, אחראים יותר ופחות, רמאים יותר ופחות.

לא משנה איזה סוג של אתר תרצו, בסופו של דבר תצטרכו לאחסן אותו במקום כלשהו, על שרת אי-שם בעולם, שיאפשר לכם לגשת לקבצים של האתר ולעשות שינויים ועדכונים דרושים. ולמרות שהיום יש כבר הרבה בעלי עסקים שיודעים בדיוק איזה אתר הם רוצים, עם איזה עיצוב ואיזה פונקציונאליות, כשזה מגיע לקניית דומיין והוסטינג, הם פשוט לא יודעים מה לעשות.

כשאין לך ידע, קל להוליך אותך שולל. מכיוון שהמילה "אינטרנט" לרוב מתקשרת אצל אנשים למי שמעניק להם את הגישה לאינטרנט, קרי – ספקית האינטרנט, הרי שרבים מהם ייגשו אליה כדי לקבל ממנה שירותים נוספים. למשל, אחסון אתרים. וכאן מתחיל ניצול הבורות ומתחילה השחיטה במחירים. אין דרך יפה לומר זאת – ספקיות האינטרנט הישראליות גובות מחירים שערורייתיים מהמבקשים לאחסן אצלם אתרים, על גבול השוד לאור היום.

לפני המחיר, המוצר המוצע למבקשים לאחסן אתר הוא מגוחך מלכתחילה – 5-10 מגה בייט, גישת FTP בלבד, בלי לוח בקרה ובלי שום אפשרויות מתקדמות כמו מסדי נתונים. תמורת העליבות הזו, גובות ספקיות האינטרנט הישראליות (אינטרנט זהב, נטוויז'ן, בזק בינלאומי וכו') סכומים מטורפים שנעים בין 40 ש"ח ל-200 ש"ח לחודש. אם אתם רוצים מסד נתונים אחד מסכן, תצטרכו לשלם לפחות 60-70 שקל לחודש, וזה במקרה הטוב.

ספקיות האינטרנט גם עושות טובה לבעלי העסקים חסרי האונים, ורוכשות עבורן את הדומיינים. במו אוזניי שמעתי היום נציגה של בזק בינ"ל מסבירה ללקוח שהם גבו ממנו 80 דולר לשנתיים, כלומר 40 דולר לשנה (!) עבור חידוש דומיין, וזה בשעה שאפשר לקנות דומיינים ב-10 דולר ופחות.

לשם השוואה, חבילה ממוצעת בהוסטינג אמריקאי איכותי, עם שירות לקוחות זריז, אמין ומקצועי, תעלה לכם כ-5-7 דולר לחודש. בחבילה הזו תקבלו בדרך כלל כמה מאות ג'יגה של אחסון, מסדי נתונים ללא הגבלה, חשבונות מייל ללא הגבלת נפח או כמות, סטטיסטיקות מתקדמות של האתר, התקנה אוטומטית של מערכות ניהול תוכן ולוח בקרה קל ונעים לשימוש. כל האתרים שלי, ורוב האתרים של הלקוחות שלי, מאוחסנים על שרתים של חברת Midphase ואני מאוד מרוצה. כמות התקלות נמוכה מאוד, והשירות מצוין.

הם, כמובן לא היחידים – יש המון חברות שמאחסנות אתרים תמורת סכומים סבירים ביותר, בארץ ובעולם. אפשר לעשות סקר מחירים ושירותים רחב היקף ולבחור את החברה המתאימה לכם ביותר. יותר מכך – תמורת עוד כמה דולרים בחודש, תוכלו לקבל שרת פרטי וירטואלי – מהיר וחזק יותר – במידה שיש לכם אתר פופולרי וכבד במיוחד. רוב בעלי העסקים הקטנים יכולים להסתפק בהחלט בחבילה הבסיסית, המכונה גם shared hosting.

בכל מקרה, כשזה מגיע להוסטינג, תתרחקו מספקיות האינטרנט, ושלא יעבדו עליכם. 5 מגה מקום אחסון לאתר זה אפילו לא מצחיק.

5 תגובות ל-“על השחיטה שמבצעות ספקיות האינטרנט

  1. אני חושבת שהבעיה היא קודם כל אצל הלקוח- הוא רוצה שיתנו לו פתרונות קלים ולא יסבכו אותו, הוא מפחד לחפש כי הוא "לא מבין בזה כלום", ואין לו את מי לשאול. האינטרנט זה דבר גדול ומפחיד וכל מי שמסכים לעשות לו סדר בבלגן, ועוד עברית, מוזמן ולא חשוב המחיר.
    מה שמוזר. אם אתה עסק, הדומיין והאתר שלך בטח יישארו איתך לפחות כמו המחשב או הציוד ואפילו הרכב שעשית כל כך הרבה השוואת מחירים לפני שקנית.

  2. […] שלך". רויטל סולומן, בלוגרית ואשת אינטרנט מנוסה מביאה מעט נתונים: לפני המחיר, המוצר המוצע למבקשים לאחסן אתר הוא מגוחך […]

  3. Jim

    יהיה מעניין לשמוע את תגובת החברות!

  4. אני אחזור על התגובה שלי מ"המסביר לצרכן" – בגלל שזה על אותו הנושא.

    ישנם מספר בעיות באירוח אתרים בחו"ל כגון:

    * אירוח אתר בחו"ל מצריך שליטה באנגלית (בכתב ולפעמים בקול), שלא לכולם יש.

    * מצריך כרטיס אשראי בינלאומי ולא לכולם יש (ולחלק מהאנשים יש פחד מביצוע עסקאות בן-לאומיות בכלל)

    * תמיכה – צריך לזכור את הפרשי הזמנים – לדוגמה היום בארה"ב מתחיל לקראת סוף היום שלנו (5 בערב). למי שצריך תמיכה בזמן אמת זו יכולה להיות בעיה. בנוסף לזה רובם לא עובדים ביום ראשון (ומכיוון שאנחנו לא עובדים ביום שבת, זה עוד פחות יום תמיכה בשבוע)

    * וכשהתמיכה נכשלת – אחריות: במקרה של נזקים או הפרת חוזה קשה יותר לתבוע ולקבל פיצוי.

    * ואני לא בטוח לגבי זה, אבל נראה לי שזה יכול להשפיע על התוצאות בחיפוש בגוגל (בדרך כלל גוגל מביא תוצאות מהארץ שאתה נמצא בה קודם)

    אבל כמובן שאני מסכים שאי אפשר להשוות בין הרמה בארץ לבחו"ל מבחינת איכות האכסון והמחירים.

    • רויטל סלומון

      הממ, בוא נראה:

      1. עדיף שליטה באנגלית בסיסית מאשר חוסר שליטה מוחלט. ספקיות האינטרנט בישראל לא נותנות לך גישה ללוח בקרה בכלל. נקודה. רק חשבון FTP. גם בשביל להפעיל את זה צריך לדעת קצת אנגלית.

      2. עניין כרטיס האשראי: לרוב העסקים יש כרטיס אשראי בינלאומי. וזה גם פתיר – אפשר להעביר כסף למקים האתר והוא יבצע את הרכישה. לא סיפור גדול.

      3. כל הוסטינג שמכבד את עצמו נותן תמיכה 24/7 – בלי סייגים ובלי התחכמויות. תמיד יענו לך – במייל או בטלפון או בצ'ט.

      4. לך תתבע את אינטרנט זהב או נטוויז'ן בבירוקרטיה של בתי המשפט בישראל. לך תוכיח שאכן נגרם לך נזק, ושזה באשמתם – כשאין לך בכלל גישה בסיסית לניהול ושליטה באתר שלך ואין לך דרך אמיתית לאסוף את הנתונים.

      5. יש בעניין הזה דיונים סוערים, אבל תכל'ס לא ראיתי שאתר הידרדר בתוצאות החיפוש בגלל הוסטינג. תוכן ובנייה נכונה זה מה שבאמת קובע.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>