שישה שקלים ותשעים אגורות. נשמע לכם סכום פעוט? תלוי איך מסתכלים על זה.
שישה שקלים ותשעים אגורות זה הסכום שמשלם לקוח בבנק אוצר החייל, החל ב-1 ביולי, כשהוא מפקיד צ'ק, מזומנים, או עושה כל פעולה אחרת שמטרידה את הפקידים רמי המעלה בסניפו.
גם אם אתם מפקידים צ'ק במעטפת אל תור, תשלמו את סכום העמלה השערורייתי הזה – מכיוון שבסופו של דבר, גם המעטפה הזו תגיע לידיהם היוקרתיות של הפקידים בבנק. אם תפקידו באמצעות הכספומט, תשלמו רק שני שקלים ומחצה.
אין לי שום דבר נגד הפקידים המסכנים, שקיבלו שדרוג בלי להיות משודרגים. ברור לי שהכסף הזה לא הולך לכיס שלהם. ברור לי שהם לא אשמים בשום דבר. ברור לי שאנחנו אשמים, וברור לי שנמשיך לסבול תחת עולם.
מדי פעם מכריזים על חברה כלשהי כמונופול. זה קורה כאשר בשוק המסוים הזה יש רק מוכר אחד, ששולט במחירים ואין לו תחליף. יש יותר מבנק אחד במדינת ישראל, אבל זה לא הופך את כל העסק לסביר, הוגן או תחרותי. יש שיכנו זאת אוליגופול, אבל ברור לכולם שמדובר בקרטל מטורף, שאין לנו ברירה אלא להיכנע לתכתיביו. התחליפים היחידים כרגע לחשבון בנק הם שמירת הכסף בבלטות, והשוק האפור.
אם יש לכם צ'ק להפקיד, ייתכן ששישה שקלים ותשעים אגורות לא ייראו כמו הרבה כסף באותו רגע. אבל זה בעיקר תלוי בסכום שכתוב על הצ'ק ובתדירות בה אתם מפקידים צ'קים. העברה בנקאית עולה הרבה יותר כסף. סליקת אשראי יקרה יותר בטווח הארוך, בעיקר בגלל תשלומים חודשיים ועמלות גבוהות. אז מה נשאר? לחכות עם הצ'קים, שיצטברו? לעבוד בברטרים ובשחור? או אולי באמת כדאי לעבור לשיטת הבלטות – בלטה בראש למפקח על הבנקים, שאחרי כל הרוח והצלצולים, נותן לבנקים לגבות שישה שקלים ותשעים אגורות על הפקדת כסף בבנק.
רויטל,
הפתרון הוא פשוט, לאסוף 10-20 חברים לעבודה/שכנים/חברים ולבוא לכל מנהל סניף ולהציע לו את עצמכם כקבוצה, בתנאי…
דומני שעוד לא נולד מנהל סניף שלא יתן לך כל מה שתבקשי.
מעניין כמה אנשים עדיין סבורים שהפקדת צ'קים ע"י שימוש במעטפות אל-תור לא עולה כסף, כפי שהיה פעם.
(אני אחד מהם…)
בו'נה סכום הזוי. זה יעלה ככה לכל צ'ק, או אותו דבר גם אם אני באה עם סטיפה של עשר? בכל מקרה, ג'יזס.
יש לך עד 20 צ'קים לדחוף בסטיפה אחת, אחרי זה – זה עולה לך עוד כסף.
אני לא מעלה בדעתי לחכות שיצטברו לי 20 צ'קים כדי להפקיד… 🙂
כל כך נכון, וכל כך מרגיז 🙁 אני משתמשת במכונות להפקדת צ'קים באופן אוטומטי, כלומר עושה את כל הפעולות בעצמי, מבלי להטריח את הפקיד/ה – ועדיין גובים ממני עמלות על ימין ועל שמאל. לא פלא שכאשר כל החברות והמפעלים מקצצים ומפסידים, רק הבנקים ממשיכים להרוויח *מנפנפת אגרופים*
[…] שישה שקלים ותשעים אגורות | רויטל סלומון, הפוסט הזה קפץ לי היום ברידר והפתיע אותי. לפני שלושה ימים הייתי בבנק (אוצר החייל) ושם נאמר לי כי עמלת פקיד היא חמישה שקלים ולא שבעה. הטעית הציבור? […]
(קצת באיחור….)
רויטל, לטעמי מי שאשם במחיר המפורז הוא את (ואני וכולנו) – אנחנו לא צרכנים טובים. במקום לנסות לשנות (ויוסי – לא צריך להתאגד, אפשר גם לבד) אנחנו יושבים "ומתלוננים".
צריך להיות פעילים ! לגשת לבנק ולהתמקח על העמלות ואם הבנק לא "מוכן לדבר איתך" עברי לבנק אחר.
המצב בו אנחנו לא נוקטים בשום צעד מעשי הוא זה שמנציח את המצב הנוכחי ולא (רק) המפקח על הבנקים.
תהליך המעבר לבנק אחר הוא מעצבן ומתיש. למי שיש עסק, כמוני, זה אפילו יותר מעיק. ומנסיוני – אוהבים אותך כשאתה לקוח חדש. אחר כך הכל חוזר לאותה נקודה – כל הבנקים אותו דבר. בגלל זה קראתי לבנקים "קרטל" – כי אין לך ממש לאן לברוח.
אולי תופתע, אבל ניסיתי להתמקח על עמלות כמה פעמים. לא קיבלתי כלום. ובאמת, אין לי מיליון דולר בבנק, אז למה שיתייחסו אליי בכלל?