ועכשיו שטראוס בהיסטריה, כיאה וכיאות לכל התאגידים שלא מבינים את חוקי המשחק, שהשתנו בפתאומיות בשנים האחרונות.
זה לא שהצרכן הישראלי הרבה יותר נבון. הוא עדיין קונה דברים שהוא לא צריך, הוא לא משווה מחירים והוא בעיקר יודע להתבכיין ולהתעצבן, אבל לא לעשות מעשה. מה שכן השתנה, זה היכולת של התאגידים לשקר לנו בפנים.
הסיפור של שטראוס והפסק זמן מזכיר קצת את ההתנגשויות שיש לתקשורת ולבלוגרים עם הצנזורה הצבאית. הסיפור מוכר – הצנזורה מטילה צו איסור פרסום על איזה סיפור בטחוני מעניין (או לא מעניין), אבל בתקשורת הזרה, שאינה כפופה לחוקי הצנזורה, מתפרסמים כל הפרטים העסיסיים. משם זה מגיע בשניות לפייסבוק, טוויטר, פורומים ואתרי חדשות קטנים או בלוגים. אבל האתרים הגדולים שומרים על שתיקה, כי אסור לדבר על זה. לא חשוב שכל העולם (כולל ישראל) יודע מה קרה. הצנזורה אמרה לשתוק, אז שותקים. זה מצב מטופש לחלוטין, בו למעשה לצנזורה אין שיניים, והדבר היחידי שנמנע מהישראלים זה הגירסה של וויינט לידיעה שפורסמה ב"מקורות זרים".
שטראוס, כנראה, עדיין חושבים במונחים של לפני האינטרנט. אפשר לראות את זה בהרבה דברים שהם עושים. הם כל כך סומכים על המעמד שלהם כתאגיד ענק ורב זרועות, שהם לא חושבים שהם צריכים להתייחס ברצינות לכל האינטרנטיות הזו, הפושה בכל חלקה טובה. וגם הפעם, שטראוס יצאה משתי נקודות הנחה: האחת היא, שאפשר להמשיך, בבטחון מלא, לשקר ולדקלם את אותם משפטים נבובים שהם מוכרים לצרכנים כבר שנים; השנייה – הצרכן הישראלי עדיין מטומטם ומסומם, והוא כל כך אוהב חטיפי עלית, שהוא לא יעשה עם זה כלום.
"זה היה מבצע לפורים"
בהתחלה, שטראוס-עלית חירטטו איזו הצהרה רפה, לפיה המחירים נקבעים על ידי הקמעונאים בלבד. אחר כך הם ניסו את הספין של "הקמעונאי בניו ג'רזי בכלל עשה מבצע לפורים" ו"בארץ מוכרים יותר בזול, אם קונים 10 חטיפים במכה". גולשים חרוצים הזדרזו ועשו תחקיר מעמיק ומתקדם, עם כלי מתוחכם שנקרא "גוגל", ומצאו שהמוצרים של שטראוס-עלית נמכרים במחירים זולים בעשרות אחוזים בארה"ב ובאנגליה. לא במבצעים, לא בפורים ולא בדוניה. ככה סתם, כי בארה"ב שטראוס לא יכולה להתפרע עם המחירים, וכאן, ככל הנראה, הולך לה די טוב עם העניין הזה.
מי שזה ממש מעניין אותו, יכול להיכנס לקבוצה בפייסבוק שנקראת "שטראוס – עלית לנו ביוקר" ולראות צילומים וצילומי מסך של עשרות מוצרים של החברה, שמחירם זול משמעותית בחו"ל.
שיעשע אותי במיוחד לראות, לפני יומיים, ששטראוס פירסמו מודעת דרושים למומחה מדיה חברתית. לא ברור מי מנהל להם את יחסי הציבור ברשתות חברתיות כרגע, אבל ברור לחלוטין שהוא עושה עבודה איומה ונוראה. ואם כל זה לא היה מספיק, בשטראוס החליטו ללכת לכיוון הכי מטומטם שיכול להיות בניהול משבר כזה – תיאוריית הקונספירציה. כן, על פי שטראוס עלית, מדובר במתקפה חשאית ומאורגנת על ידי גורמים מחאתיים ועלומי שם, שכנראה רוצים להכפיש את שמו הטוב של הפסק זמן:
"בשטראוס בטוחים שההתקפה הנוכחית על דף הפייסבוק של החברה לא נולדה במקרה. ולראיה הם מציגים את העובדה שהתמונה שפירסם רוקח-פן זכתה לשיתופים רבים בתוך זמן קצר. "זו היתה מתקפה שנוהלה על ידי גורמי מחאה ספציפיים, ולכן קיבלה ביטוי רחב. הבחור שהעלה את התמונה לדף הפייסבוק שלנו עשה זאת בשעה 12:30 בצהריים. בתוך שעה וחצי כמות השיתופים בדפים שונים היתה מהגבוהות שראינו. אנשי המקצוע שלנו אמרו שזאת מתקפה מאורגנת", מסביר המקורב לשטראוס."
עומק האהבליות של הטיעון הזה קשה לעיכול. שעות הצהריים ידועות כשעות מתות בפידים בטוויטר ופייסבוק. אנשים אוכלים צהריים או עושים את עצמם עובדים, וזה בדיוק המרחב השקט שבין פיד הבוקר לפיד הלילה.
מעבר לכך, מי אלה גורמי המחאה הספציפיים המסתוריים ועלומי השם האלה? וגם אם הם "גורמי מחאה" (החוצפה!), זה אומר שאסור להם למחות ולפרסם ברבים את השטויות ששטראוס מאכילה את כולנו?
יותר מזה, הטיימליין של מפרסם התמונה המקורי, מראה מפורשות שהשעות היו שונות לחלוטין (בזמן ארה"ב ובזמן ישראל), מה שרק מעמיק את האהבליות דנן.
בכתבה הזו יש כמה ציטוטים של מומחי מדיה חברתית, שמסבירים כיצד היה צריך לנהל את המשבר מבחינת, ובכן… מדיה חברתית. וזה, כמו בהרבה מקרים של מדיה חברתית, בסך הכל מסביר איך להשפריץ על עצמכם בושם כשאתם ממש, אבל ממש, מסריחים.
שטראוס ו"מומחי" "מדיה" "חברתית" יקרים, שימו לב.
זה נורא פשוט. אתם מקשיבים?
אז ככה, ניהול משברים באינטרנט ובתקשורת בכלל זה דבר מצוין, אם יודעים איך לעשות אותו. אבל כל הניהולים, המריחות והניצוצות לא יעזרו כשמאחורי הניהול עומדים שקרים, ועוד כאלה שניתן לחשוף בקלות יתרה.
בעידן הכל-אחד-יש-לו-מקלדת, אי אפשר לשקר לאורך זמן, כי לכולם יש מצלמות, חיבור לאינטרנט וגוגל, וקל מאוד להשיג את האינפורמציה לגבי מחירי חטיפי שטראוס עלית בעולם, ולצלם, ולשתף, ולחשוף את החרטא.
מצחיק (אם כי לא מאוד מפתיע) לראות ששטראוס לא מבינים שלא יעזור אם הם יכתבו אלף תגובות דיפלומטיות של יחצ"נים בקיר הפייסבוק ובוודאי לא יעזור להם לצרוח שעושים להם עליהום. שטראוס נתפסה עם הפסק זמן למטה ועם הידיים בכיס של הצרכנים. יכול להיות שזה יעבור, כמו שמחאת הקוטג' עברה, ויכול להיות שהם באמת יקבלו בראש, המניה שלהם תמשיך לרדת ואנשים יתחילו לקנות טוויקס במקום טורטית, כי לפחות בתחום הג'אנק פוד יש די הרבה תחליפים. העניין הוא, שניהול משבר הוא לא תחליף לטיפול במשבר. מה שבטוח, זה ששטראוס ושאר התאגידים שנוקטים בטקטיקות דומות כבר שנים, לא יוכלו להמשיך ולמרוח את ציבור הצרכנים בשקרים, בשוקולד ובסיפורי פורים.
"אותו הטון, אותם שקרים"
http://www.info.org.il/cluetrain/
וזה טקסט מפאקינג 1999
אני מופתע שלקח להם כל כך הרבה זמן לשים לב להבדלי המחירים.
אמא שלי לימדה אותי שזה שכתוב מבצע על מוצר לא אומר כלום ושתמיד כדאי לבדוק עם מחשבון (והיום לרוב האנשים יש פלאפון עם מחשבון) את המחירים.
אין לי שום ניסיון במדיה חברתית אבל לדעתי שטראוס מפספסים את הנקודה.
קודם כל גם עם מבצעים של פורים המחיר בארה"ב עם ייבוא יותר זול.
שתיים למה לא מפרסמים מחירים של רשתות יותר נפוצות כמו מיסטר זול, זה אומר ששטראוס לא יודעים איך לעשות מחקר שוק ושהם כנראה לא עשו אחד מאז שהם הוקמו.
תוכלי לצרף לינק לכתבה של "המומחים"?
צירפתי, זה על המילים "תיאוריית קונספירציה".
[…] המיגרנה מתחיל להקרין גם אל הרגליים. ולמה זה קורה? כי בשנת 2012 חוקי המשחק השתנו. היום מי שלא לומד לשחק את החוקים החדשים, מוצא את עצמו […]