ההתעניינות שלי בהיסטוריה של משחקי המחשב היא סיפור ארוך שנים. אני חושבת שמשחקי המחשב השפיעו ועיצבו חלק ניכר מהחיים של ילדי שנות ה-70 וה-80, והם ממשיכים לעשות זאת גם היום.
זה לא רק קטע של נוסטלגיה. משחקי מחשב זה עניין רציני במיוחד, ואני חושבת שהם כמעט חובה עבור משתמש המחשב המתקדם. משחקים, לדעתי, הרבה יותר מאמצעים אחרים, יכולים לסייע לנו לשפר את מיומנויות המחשב שלנו. מדברים בסיסיים כמו הקלדה וקשר יד-עין ועד "סתם" תחושת ביטחון כללית מוגברת, שנובעת כתוצאה משימוש מהנה במחשב או בקונסולת המשחקים.
אבל זה דיון לפעם אחרת.
בכינר.נט גיליתי שאני לא המשוגעת היחידה שהיסטוריית משחקי המחשב מעניינת אותה. שני אנשים מאוד נחמדים שהכרתי שם, הראו לי שיש לי עוד הרבה מה ללמוד בתחום, למרות שאני די בטוחה שאני מנצחת אותם ב-Galaga. מאז, העניין שלי בתחום אף התגבר, ולכן שמחתי מאוד לגלות את סדרת הסרטונים החדשה-יחסית ביו-טיוב, העוסקת בהיסטוריה של משחקי המחשב. הסרטונים אמנם תוצרת בית, אבל עשויים לא רע בכלל, ומסכמים נושאים מסוימים בצורה מעניינת וקולעת. ומקריין אותם חנון אמיתי, שזה כבר מוסיף לאמינות שלהם :).
הנה אחד מהם – ההתרסקות של תעשיית משחקי הווידיאו בשנת 1983. אמנם חלקנו היינו ילדודס (וחלקנו עוד לא היה בין החיים באותה תקופה), אבל היו לא מעט ילדי שנות ה-80 שהחזיקו אטארי 2600 בבית, וזה מרתק לשמוע קצת על מה שהתרחש מאחורי הקלעים של התעשייה בשנים האלה – שנים שבמידה רבה הכריעו את גורל משחקי המחשב ועיצבו הרבה מחוויות הילדות (והבגרות) של כולנו.
איזה פלאשבק עשית לי עם התמונה הזו למעלה, לרגע חזרתי למאבקים עם אחי על מי ישחק קודם במבוכים אויליים או במפציצי חלל. תודה על זריקת הנוסטלגיה, זה עושה טוב לנשמה 🙂
אתה יכול להתחבר באינפוזיה עם איזה אמולטור טוב:
http://www.emulator-zone.com/doc.php/a2600/stella.html
תודה, אולי מתישהו אעיף על זה מבט, אני משתדלת בדרך כלל להימנע משטויות שיכולות בקלות להפוך להתמכרות 🙂
איזה נפלא!
אני גדלתי עם אטארי 2600 (אין על אולימפיאדת החורף) ואחרי זה עם קומודור 64, ששוכב אצלי במרתף עדיין, והוא פעיל!!!
העלית חיוך על פניי..
גיא?! איך אתה לא מספר לי על דברים כאלו??!!
לגבי ה2600 – שלי מת לפני כמה שנים אבל יש לי את כל האמולציות על הXBOX בסלון. כיף חיים!
אני ממליץ לך חפש באתר הטורנטים הקרוב לביתך את הסדרה Rise of the videogame של דיסקאברי (או שאולי ערוץ ההיסטוריה?) – חמישה פרקים דוקומנטאריים מרהיבים על ההיסטוריה, התרבות והפסיכולוגיה של המשחקים, החברות שיצרו אותם, הדורות שהושפעו מהם, והשפעתם על החברה והתעשיה.
בנוסף יש את ההסטוריה של הטטריס בגוגל וידאו, הפקה מרתקת של הBBC שהולכת למקורות במכון הטכנולוגי במוסקבה שם הוא הומצא, ואיך הצליחו ליצא אותו את מחוץ למסך הברזל, וכל הפוליטיקה הבעייתית והברוכה שמשתלבת בסיפור הייחודי הזה.
ממליצה גם על King of Kong. סרט דוקומנטרי שאתה לא מאמין שהוא דוקומנטרי כשאתה רואה אותו, מרוב שהוא הזוי.
http://www.billyvssteve.com/
האמולטור החביב עליי הוא דווקא של Apple ][e, שכמובן היה המחשב האישי הטוב ביותר שנוצר אי פעם.
http://revitalsalomon.blogspot.com/2007/09/10-reasons-why-apple-e-is-best-pc-ever.html
בתור משתמש ותיק של Apple //c אהוב (שעדיין עובד!), אני נאלץ להכריז שהApple ][e הוא רק השני הכי טוב 🙂
מוכנה למבחן בנוסח הפפסי צ'לנג' בכל רגע נתון, אם כי לי, לצערי, אין אפל טו אי שעובד… 🙁
שלום עירא..
כיף לראות אותך גם פה! 🙂
מה ז"א אומרת לא מספר לך כאלה דברים?! בטח שסיפרתי לך! יש לי אפילו את הטייפ שלו שעדיין תוקע משחקים כל פעם שעושים לו LOAD.
אני בטוח שהעליתי את זה באחד ממפגשי היין/ויסקי שלנו. (יכול להיות שבגלל זה אתה לא זוכר..?)
[…] על ההיסטוריה של משחקי המחשב, מקובל להציג את פונג כמשחק הראשון שנוצר אי פעם. אבל יש […]
[…] מוצגים משחקים חשובים, בחלקם ממש אבני דרך בהיסטוריה של משחקי המחשב – Civilization, מריו, זלדה, Final Fantasy, טירת הנאצים (Castle Wolfenstein), […]