רויטל ומלחמתה במסך המוות הכחול

היה זה הקרב השלישי והקשה מכולם. מסך המוות הכחול, שבתקופה האחרונה הופיע שוב ושוב על פני המחשב הנייד שלי, החליט לנסות ולהטיל את חיתתו עליי בפעם השלישית בתקופה קצרה יחסית.

הלפטופ מתוצרת LG הימנו, מכונה אמינה וחסרת מעצורים. XP בעברית יושבת עליה (כי זה מה שהביאו ולא היה לי כוח לפרמט לפני כמה שנים) והכל טוב. לפני כחצי שנה שידרגתי לו את הזיכרון, אבל מעבר לכך המחשב לא עבר שום שינוי מהותי. מעט מאוד התקנות, הרבה מאוד עבודת אינטרנט, קוד ופיירפוקס.

לפני כחודש, בעת פגישה בבית קפה, עת נדרש הלפטופ להציג דברים חשובים ללקוח מקסים, החליט שלא מתחשק לו יותר וזרק עליי מסך כחול, הידוע בכינויו מעורר האימה BSOD. בעוד שלפני כעשור, המסך הזה היה חבר קבוע של כל מי שנגע במוצרים של מיקרוסופט, איכשהו קצת שכחנו מקיומו מאז הופעת ה-XP. אבל שם הוא היה, כחול ומלחיץ כהרגלו. אתחול המחשב לא עזר. כמה דקות לאחר תחילת הפעולה – חזר המסך הכחול.

כמה נסיונות חסרי תוחלת לנקות את המחשב, לבדוק נוכחות וירוסים ולקלל בכמה שפות – לא עזרו. שחזור מערכת לשבוע אחורנית לא עזר אף הוא. רק לאחר אין ספור אתחולים, שחזור המערכת חודש אחורה ועוד הרבה קללות, הצלחנו לעבוד. חשבתי שבכך נפתרה הבעיה, שכן שבתי הביתה, הפעלתי את המחשב והכל היה בסדר לתקופה כלשהי.

אך אבוי, השבוע שוב הוצאתי את המחשב לטיול, ואשר יגורתי בא לי – המסך הכחול שב במלוא עוזו, בשנייה שבה הדלקתי את המחשב. הפעם לא היו רגעי חסד. המחשב פשוט סרב להתחיל לעבוד, והמשיך להציג בעקשנות מסך כחול גנרי ומרגיז. שחזור המערכת לא פתר הפעם את הבעיה, אבל כאשר חזרתי הביתה, המחשב עבד כאילו לא אירע דבר. ואז התחלתי לחשוד שמשהו מוזר מאוד קורה כאן. למה בחוץ המחשב מתנהג כילד סורר ומעצבן שצריך לקבל שתי סטירות, ואילו בבית הכל בסדר?

זה לא האוויר השונה, החשמל או קרינת השמש. לא הותקנו דברים חדשים במחשב, ולא שונתה בו הקונפיגורציה בשום צורה. בבית הוא עובד שעות וימים ברצף – ובחוץ הוא מסרב אפילו להתחיל לעבוד. באופן לא מפתיע, הגעתי למסקנה שהתקשורת אשמה – משהו בכרטיס הרשת האלחוטי. סביר להניח שמדובר בדרייבר.

ערכתי ניסוי – כיביתי את כרטיס הרשת האלחוטי ויצאתי לשוח בפארק הקרוב למקום מגורי. הדלקתי את המחשב והוא עלה כאילו הכל בסדר. הדלקתי את כרטיס הרשת, וראו זה פלא – מסך כחול. בשלב זה כבר הכרתי את כל הטקסט במסך בעל פה, אבל הפעם נוספה שורה חדשה, שהביאה את הישועה – התקלה קשורה איכשהו לקובץ שנקרא RT2500.sys. חזרה הביתה, גיגול ובדיקת העניין, גילו לי שאני לא היחידה ביקום שסובלת מאימתו של המסך הכחול ו-RT2500.sys. מדובר בדרייבר שנוטה להתקלקל, ושייך לכרטיס רשת של Ralink או Lynksys, או שניהם.

גיחה מהירה לאתר של Ralink הניבה לינק לדרייבר. אבל זהו. רק לינק. הקובץ המרושע סירב לרדת, ולא משנה מה עשיתי, לא הצלחתי למצוא אתר אחר להורדה.

עייפה ומותשת, אבל רחוקה מלהיות מובסת, המשכתי לחפש מידע ומצאתי מישהו שהסביר שאת הקובץ המבוקש, RT2500.sys, אפשר למצוא גם בחבילת עדכונים של Linksys. וכך, משל היינו ב-1998, חילצתי את הקובץ המנוול מחבילת העדכונים, חיפשתי את הקובץ התקול במחשב, קיללתי נמרצות (כן, עוד פעם) והחלפתי.

והכל שב על מקומו בשלום, and they lived happily ever after. עד המלחמה הטכנולוגית הבאה.

וכן, אני יודעת מה תגידו – בלינוקס זה לא היה קורה. ברור. אבל בלינוקס אני גם לא יכולה לשחק Youda Sushi Chef, אז צריך להתפשר לפעמים.

6 תגובות ל-“רויטל ומלחמתה במסך המוות הכחול

  1. וינדוס נשאר וינדוס 🙂

    תהיי חזקה.

  2. משתמש

    ואם יותר משתמשים יעברו ללינוקס, יצרניות המשחקים יוצאו גרסאות ללינוקס והכל יהיה טוב.

  3. יש מצב שאת שמה קישור לאתר שממנו הורדת את הקובץ?

    ה-LG שלי החל להראות את הסיפטומים שתארת כאן לפני שבוע, והשבתתי את החיבור האלחוטי בינתיים. ניסיתי למצוא את הקובץ הבודד אבל מצאתי רק קישור להתקנות של כרטיסי רשת והכל בתוך קובץ exe אחד ככה שאני לא יכול לחפש כלום בפנים.

    • רויטל סלומון

      בינתיים גנבו לי את הלפטופ שבו היה הקובץ ואני לא ממש זוכרת. אבל, נדמה לי שזה היה משהו כזה:

      http://www.linksysbycisco.com/US/en/support/WMP54G/download

      Had the some problem with BSOD. WMP54G did not have a version number where instructions on Linksys web site said it should be. Downloaded the version 4.1of the driver and extracted the folders and files to the hard drive. Booted into Safe mode and went to device manager and uninstalled the WMP54G PCI adapter. Ran setup.exe in Utility folder to remove drivers for WMP54G PCI adapter. Then went into the drivers\wmp54gv4.1 folder and right clicked on the rt61.inf and choose install from the drop down menu. Then went to device manger and chose ‘scan for hardware changes’ from the Action menu. Computer detected the WMP54G PCI adapter and I had to point the install to the drivers\wmp54v4.0 to load the notorious rt2500.sys. Computer finished installing the driver and asked to reboot. This was all done in Safe Mode. I restarted the computer and much to my amazement the computer booted successfully and I am now connected to my wireless network with the WMP54G PCI adapter. Hope this helps all the people that are pulling their hair out with this thing like I was.

  4. בסוף הלכתי ישר למקור:

    http://www.lge.com/au/index.jsp

    בינתיים, טפו טפו טפו, עושה רושם שהדרייבר שהורדתי משם עובד.

  5. אה, כן – תודה רבה כמובן!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>