הרבה מאוד אנשים לא מתייחסים למשחקי מחשב ברצינות. וזה די הגיוני – משחקים אמורים להוות הסחת דעת, לספק הנאה ולא צריך לקחת אותם יותר מדי ללב (אלא אם כן אתם מנסים לעבור את אותו Level במשך שבוע, או משהו).
משחקים, מעצם שמם, עדיין סובלים מתדמית קלילה ובעייתית – הם לא נחשבים לעיסוק רציני וזוכים לזלזול כשורפי זמן ותו לא.
אני עוסקת בהדרכה מכל הסוגים כבר הרבה שנים, ובעיקר בהדרכת מחשבים ואינטרנט. באופן לא מפתיע, גיליתי כבר מזמן שמשחקים הם כלי עזר לימודי נהדר. ואני לא מדברת על גורדי או משחקים שמטרתם הרשמית קשורה בלימודים – דווקא אלה הם לרוב משחקים גרועים ומשעממים. החוכמה היא למצוא משחקים טובים שמשרתים מטרות נוספות מלבד בזבוז זמן איכותי.
ההתפוצצות המטורפת בתחום משחקי הקז'ואל ומשחקי החינם אונליין, מאפשרת לאתר משחקים מצוינים כמעט לכל מטרה. למשל, משחקים פשוטים כמו Bubbles או אפילו סוליטייר יכולים בהחלט לשמש לשיפור מיומנויות עכבר ומיומנויות מחשב בכלל. הרעיון הוא שהמשתמש כל כך מרוכז במשחק ובאתגרים שהוא מציב, שהוא אפילו לא שם לב שהוא לומד.
משחקי הקלדה הם דרך נהדרת לשפר את מיומנויות המקלדת – הם משפרים את מהירות ההקלדה, עוזרים ללמוד הקלדה עיוורת או סתם מסייעים בזכירת המקשים. רוב המשחקים הטובים מיועדים ללימוד ההקלדה באנגלית, אבל יש כמה גם בעברית.
אז הנה לכם, 8 משחקי הקלדה (וגם קצת שיעורי הקלדה) לשיפור מיומנויות המקלדת שלכם:
משחקי הקלדה בעברית
משחק הזיקית – משחק הקלדה בעברית, שהופך בהדרגה מהיר וקשה יותר.
חיות ואותיות – משחק פשוט ובסיסי למתחילים.
משחק מילים נופלות – משחק הקלדה שבו המילים צונחות מהחלק העליון של המסך, ויש להקלידן לפני שהן מגיעות לתחתית.
ארנבת – טוב, זה סתם בשביל הנוסטלגיה. זו היתה אחת התוכנות הראשונות ללימוד הקלדה עיוורת בעברית – וככה היא גם נראית. לחובבי תוכנות דוסיות בלבד.
משחקי הקלדה באנגלית
באופן לא מפתיע, יש הרבה יותר משחקי הקלדה המיועדים לשפה האנגלית. אני מכירה לא מעט אנשים שמקלידים לא רע בעברית, אבל נתקעים לגמרי כשמדובר על אנגלית. משחקים פשוטים הם דרך מצוינת לפתח מיומנויות הקלדה טובות באנגלית, גם אם לא לומדים הקלדה עיוורת.
Type ’em Up – משחק מצוין למתחילים, עם אפשרויות התאמה רבות לרמות שונות. המטרה של המשחק היא לירות באותיות התוקפות את המטוס שלכם. אפשר לשנות את המהירות, סוגי התווים המופיעים וגם לבטל את האפשרות של האותיות היורות בחזרה, וכך להשיג משחק פשוט מאוד למתחילים.
Alpha Attack – אחד ממשחקי ההקלדה החביבים עליי. פצצות יורדות על העיר שלכם, ואם לא תקלידו את האותיות שעליהן מהר מספיק – ההרס בוא יבוא. עלול להיות אפילו מלחיץ מעט לעתים. משחק ההקלדה הזה מתאים למי שכבר מכיר קצת את דרכו בהקלדה באנגלית.
Typing Ninja Master – משחק מעולה מבית Kongregate שמיועד לבינוניים-מתקדמים. נינג'ות תוקפות את המקדש שלכם ואתם צריכים להקליד את המילים שמעל ראשי התוקפים כדי לחסלם. המילים מוזרות לעתים, ויש כל מיני התקלות כמו פצצות שמעוורות אתכם לכמה שניות, הטעיות ועוד.
QWERTY Warriros – משחק מהיר ועצבני לבעלי אצבעות זריזות על המקלדת. הקלידו את המילים שעל האויבים שלכם, פן יקרעו לכם את הצורה.
Typer Shark – עוד משחק איכותי של PopCap Games, הידועים במשחקים אוכלי הזמן והחיים שלהם (מי אמר Plants VS Zombies???). אמנם צריך להרוג כרישים ופירנאות, וזה לא חינוכי בעליל, אבל המשחק משובח, מאתגר ומשפר מיומנויות הקלדה בצורה כיפית ומהירה. אני נוהגת להשתמש בו בכל פעם שאני מרגישה מעט חלודה בתחום ההקלדה.
Addictive Typing Lessons – שיעורי הקלדה באנגלית באמצעות תוסף לפיירפוקס. פלאי הטכנולוגיה.
[…] [לינק] [תגובות] [מצאתי כאן] […]
ארנבת!
ארנבת!!
אדיר!!!! כמה זמן עבר מאז הפעם האחרונה שהשתמשתי… לפחות עשור! איזה נוסטלגיה 🙂
[…] בפינה לשירות הציבור: רויטל סלומון מפרסמת רשימה של עשרה משחקי הקלדה מהנים […]
אני אוהב את האתר אזה מת עליו
היי, רק לעדכן, הלינק של משחק המדוזה לא קיים יותר.