המלחמה הקרה של האינטרנט: טוויטר ופייסבוק נפלו בגלל משתמש אחד

ביום חמישי סערה הרשת בתחושת אי נוחות קשה – טוויטר ופייסבוק נפלו, ובמשך כמה שעות אי אפשר היה להשתמש בשניים מהשירותים והאתרים הפופולריים באינטרנט. למעשה, זה כל מה שעניין את תושבי הרשת – מה קרה לטוויטר, ובעיקר – מתי הוא יחזור לעזאזל, כדי שאפשר יהיה לצייץ על איך לא היה טוויטר במשך שעות.

האינפורמציה הופצה מהר מאוד – מדובר בהתקפת DDoS. תוך כדי שטוויטר מנסה להתאושש, צצה גם מתקפה מחודשת של Koobface – תולעת זדונית שמנסה להפיץ את עצמה דרך אתרים חברתיים ולגנוב לכם את מספר כרטיס האשראי.

השאלה הגדולה היתה, כמובן, מתי יחזור טוויטר לתפקוד מלא, כדי שאפשר יהיה לפטפט על הרגע בהיסטוריה שבו נפל טוויטר.

השאלה הקטנה יותר, והפחות מעניינת, היתה – מי אחראי למתקפה הזו ומה היו המניעים שלו, מלבד הנאה ויצירת רעש.

בהתחלה הועלה חשד שאולי באמת Koobface אחראית לכל העניין, או מתקפת ספאם, אבל החשדות האלה הוזמו. כרגע מדברים על כך שהמתקפה היתה בכלל פוליטית במהותה. הנתונים האחרונים שנתגלו, מצביעים על כך שהמתקפות רוכזו סביב משתמש אחד, גיאורגיאני, שמשתמש בשם Cyxymu בטוויטר – שמה של העיר סוחומי בגיאורגיה. לא רק הטוויטר שלו הותקף – גם הפייסבוק והבלוג שלו ב-LiveJournal.

אנשי אבטחת המידע של פייסבוק וטוויטר עוד לא מפנים אצבע מאשימה, אלא "בודקים את העניין", אבל נראה כרגע שההתקפה הגיעה מרוסיה, ומטרתה היתה להשתיק את Cyxymu, שככל הנראה מביע דעות שאינן לרוחו של השלטון הרוסי. Cyxymu עצמו טוען שהמתקפה בוצעה על ידי האקרים מה-KGB.

נכון לעכשיו, טוויטר עדיין לא עומד לגמרי ביציבות על הרגליים – וההתקפות נמשכות, אם כי בעוצמה פחותה.

מצד אחד, מטריד לראות סממנים של השתקה פוליטית ברשת, ועוד כזו המבוצעת מרחוק, בין מדינות. מטרידה גם הקלות היחסית שבה אפשר להפיל אתר כמו טוויטר. אמנם צריך רשת בוטים די טובה, אבל מסתבר שזה לא כל כך מסובך לארגן כזו, במיוחד אם אתם במקרה מדינה גדולה. מצד שני, ברור מאוד שעכשיו המשתמש הזה יזכה לפופולריות על, וגם המסרים שהוא רוצה להעביר. במקום משתמש אחד שמצייץ, רוסיה תקבל עכשיו אלפים, עשרות אלפים, של יוזרים שיזדהו עם גיאורגיה ויתנו במה פומבית עוד יותר למה שהיא רוצה להגיד לעולם.

3 תגובות ל-“המלחמה הקרה של האינטרנט: טוויטר ופייסבוק נפלו בגלל משתמש אחד

  1. אני מודה שקצת שמחתי שלא היה טוויטר לכמה זמן, אני עדיין מרגיש outsider ב"מקום" הזה, ולא בדיוק מבין איך עובדת הדינמיקה בין המשתמשים =/..

    ו Cyxymu הזה צריך להשיג לו דומיין משל עצמו, או שעדיף להסתתר תחת מעטה האבטחה של LiveJournal?

  2. […] סלומון כותבת על הפוליטיקה האקטואלית שמאחורי נפילת טוויטר […]

  3. מסכים עם דבריו של זיגמונד. ומעבר לכך, היה כיף לפתוח ספר (אמיתי! לא בקינדל!) ולקרוא קצת על המלך ליר, איך הוא השתגע וגרם לסכסוך בינו לבין בנותיו וחתניו.

    אין ספק שרוסיה יכולה להרוויח הרבה מפגיעה אנושה באתרים אמריקניים מצליחים. שיתוק Google באיזושהי צורה יכולה לפגוע, פשוטו כמשמעו, בסדר הציבורי בארצות הברית ובמדינות מערביות נוספות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>