מצחיק להגיד "ישן" או "עתיק" או "וינטאג'" על מחשבים, אבל האמת היא שאנחנו כבר עמוק בתוך המאה ה-21 – והרבה מאוד מחשבים הם כבר פריטים של המאה הקודמת, חלקם בני עשרות שנים. אולי במונחים של אנגליה זה לא הרבה, ואי אפשר לקרוא למשהו "עתיק" אלא אם כן הוא מהמאה ה-16 והיה של מלך כלשהו, אבל במונחים של גיקים חובבי נוסטלגיה, יש מחשבים עתיקים – והם גם מאוד משמחים את הלב.
בגלרייה הזו אפשר לראות תצוגה מרשימה של מבחר מחשבים אישיים ומעוררי נוסטלגיה. לא הצלחתי לאתר ביניהם את ה-Apple ][e, שהוא כמובן המחשב האישי הטוב ביותר שנוצר אי פעם, אבל יש פה מבחר מעניין של המון מחשבים, שחלקכם בוודאי נתקל בחלקם מתישהו בילדות או קצת אחר כך.
הנוסטלגיה, אגב, לא חייבת להסתיים כאן. אם אתם רוצים לחוות מחדש, איכשהו, את חווית המשחק והשימוש במחשב הישן והאהוב שלכם, יש משהו קל לשימוש שנקרא אמולטור. האמולטור היא תוכנה המדמה מחשב, מערכת הפעלה או קונסולת משחקים על המחשב האישי והנוכחי שלכם. החוויה היא לא תמיד 100% אותו דבר, אבל מספקת בהחלט ברוב המקרים. הנה כמה אמולטורים מוצלחים:
- אמולטור ל-Apple ][e
- אמולטור לאטארי 2600
- MAME – אמולטור לכל משחק ארקייד שאי פעם הכרתם
- Nestopia – אמולטור ל-NES (או נינטנדו 8 ביט, בשפת העם)
- אמולטור לקומודור 64
אמנם "קצת" באיחור – אבל מי שרוצה לראות את כל המחשבים המופיעים בפוסט ועוד רבים אחרים, מוזמן אל המוזיאון לתולדות המחשב האישי בישראל הממוקם בחיפה. הכניסה חופשית