רדיט מעלה הילוך במאבק על נייטרליות הרשת

קשה מאוד להגדיר את reddit. פעם קראתי לו "אתר חדשות חברתי", מכיוון שהרעיון המנחה הוא תכנים המוצגים על פי דירוג הגולשים. אבל עם השנים, רדיט הפך לקהילת ענק, המורכבת מהמון תתי קהילות בגדלים שונים. גם הקהילות הקטנות יחסית (לפעמים כמה עשרות או מאות משתמשים בלבד) מלהיבות לעתים את הדמיון עם תצוגת כוח או נדיבות – החל ממאבק נגד תאגידים וכלה בארגון תרומות לאנשים פרטיים במצוקה. רדיט, כך נראה, ידע תמיד להזכיר לנו את כוחה האמיתי של הרשת, הרבה לפני שמילים מתוחכמות כמו "כלכלת שיתוף" יצאו לחלל האוויר.

רדיט הוא אחד האתרים הפופולריים ביותר באינטרנט. הוא חזק במיוחד בארה"ב, אבל יש לו כוח רב במקומות רבים אחרים על הגלובוס. וכשברדיט מחליטים להתגייס למען מטרה מסוימת, אפשר להניח שההתגייסות הזו תתפוס את תשומת הלב של מי שצריך.

ככה נראה עכשיו רדיט:

רדיט נייטרליות רשת

הקלקה על כל אחד מהלינקים האלה לא מובילה לסאברדיט המבוקש או לפוסט, אלא לאתר המעודד את הגולשים להצטרף למאבק בעד נייטרליות הרשת. זוהי פעולה מאוד אגרסיבית, במיוחד באתר עם עשרות מיליוני גולשים ומשתמשים.

הקושי האמיתי כאן הוא לא להעלות את המודעות, אלא לעורר את הגולשים לפעולה שהיא יותר מורכבת מסתם לייק או שיתוף – הם צריכים לפנות פיזית לקונגרס כדי לנסות ולעצור את הצרה הממשמשת ובאה.

זו לא פעם ראשונה שאתרים אמריקאים נוקטים צעדים בולטים וברורים במאבקים כאלה. בארץ, עוד לא ראיתי אתר תוכן גדול אחד שיצא לעצמו מהישבן, פגע לעצמו בטראפיק ובשימושיות, הכל כדי להניע את המשתמשים להגיב ולפעול במצב חירום. אני מניחה שגם לא נראה, כי האינטרסים הכלכליים של פרסום קומוניקטים עולים על הכל.

מה זה נייטרליות רשת?

בבסיס המושג "נייטרליות רשת" עומדת הנחת היסוד שספקיות האינטרנט לא יכולות לתעדף או לשלוט בתכנים שאנחנו בוחרים לצרוך באינטרנט. לא מדובר רק על צנזורה פר סה כמו שמנסים לדחוף לנו כאן בארץ כל שני וחמישי, אלא גם על קביעת מהירויות הורדה, מתן עדיפות לאתרים ותכנים מסוימים שמשלמים יותר ויצירת רשת שבה כוחו של האינדיבידואל מוחלש לעומת כוחו של התאגיד – כמו בחיים האמיתיים.

המאבק על נייטרליות הרשת אינו חדש. הוא התחיל כבר לפני כמה שנים, עוד לפני שטראמפ נבחר לנשיא ארה"ב. ב-2015, היה נראה שהגולשים וחברות הטכנולוגיה זכו בניצחון משמעותי, לאחר שב-FCC נקבעו חוקים התומכים בנייטרליות הרשת.

ספקיות האינטרנט בארה"ב (המכונות על ידי רדיט "Team Cable") לא ויתרו, כמובן, והן מפעילות מערך לחצים אדיר על מנת שיתנו להן את היכולת לתעדף ערוצים, אתרים ומנויים שונים באינטרנט, על פי גובה המחיר שהם משלמים.

המחאה מול ה-FCC לא עזרה במיוחד, ורדיט מעודדים כרגע את הגולשים ליצור קשר עם חברי הקונגרס המייצגים אותם, על מנת שיעצרו את ה-FCC מלדרוס את נייטרליות הרשת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>