לפי Backlinko, אנשי ה-SEO שביצעו את הבדיקה הזו, ניתוח של מיליון תוצאות חיפוש בגוגל מניב מסקנות מעניינות (אם כי לא מרעישות) לגבי קידום אתרים, תוכן, לינקים ועוד. המסקנות והניתוח אכן מעניינים, אולם הכלים שבהם השתמשו האנליסטים הללו בעייתיים ואף מפוקפקים בחלקם, וכדאי להתבונן בהם בעין ביקורתית.
אני אתחיל מהסוף: את המסקנות שלהם הסיקו אנשי ה-SEO הנ"ל על בסיס כלים כמו Alexa ו-SimilarWeb, כלים שמתיימרים לנתח אתרים ולהציג את הביצועים המשוערים שלהם, כולל טראפיק, דירוג האתר מול אתרים אחרים בקטגוריה שלו, לינקים נכנסים ולינקים יוצאים וכו'.
הכלים הללו יכולים לספק תמונה כללית (אולי) לגבי אתרים גדולים, אבל הם לא מתפקדים כאשר מדובר באתרים קטנים ובינוניים, מה שהופך אותם לקצת פחות רלוונטיים למי שלא מנהל אתרי תוכן או חנויות גדולות. בכל מקרה, הנתונים שהם מציגים הם משוערים ולא מדויקים, וטובים בעיקר כאנקדוטה או כנקודת התחלה לבדיקה מעמיקה יותר.
לדוגמא, Alexa מדרג את CNN במקום ה-82 בעולם, סימילר נותן להם את מקום 156 (לא שזה אומר משהו על כלום). גם על המיקום של האתר בארה"ב הם לא מסכימים. האתרים גם מספקים נתונים שונים לגבי מילות חיפוש, אחוז המגיעים מחיפוש, ועוד ועוד.
גם אם נניח לאתרים האלה לרגע, יש בניתוח של בקלינקו בעיה אקוטית הרבה יותר – הפרטנרים שלהם לאיסוף הנתונים כוללים שתי חברות שמריצות שניים מהבוטים/קרולרים הכי איומים שיש ברשת – SEMrush ו-Ahrefs. אלה קרולרים שמגיעים מכתובות אייפי שונות, בתדירות גבוהה שמעמיסה על האתר וגוזלת משאבי שרת בצורה פראית, וסורקים שוב ושוב את כל העמודים באתר, בלי סיבה של ממש, מעבר לאיסוף נתונים אינטרסנטי. לבעלי האתרים זה לא תורם בשום צורה. במהלך מלחמתי בבוטים כאלה, חסמתי את הקרולרים של שתי החברות הללו לחלוטין, וזלילת המשאבים בשרת אכן הצטמצמה פלאים.
אם כך, הנתונים שעליהם מתבסס הניתוח הם בעייתיים ועלולים להיות מוטים בצורות שונות. ובכל זאת, תקציר המסקנות מניתוח מיליון חיפושי גוגל:
- לינקים איכותיים מאתרים רלוונטיים הם עדיין רכיב חשוב בקידום אתרים. עם זאת, יש חשיבות גבוהה לעוגן (Anchor Text) שממנו מקשרים לאתר שלכם.
- מאמרים ופוסטים ארוכים מציגים ביצועים טובים יותר בגוגל, לעומת תוכן קצר מדי.
- יש קשר בין https ודירוג האתר בגוגל – נראה שמנוע החיפוש מעניק עדיפות לאתרים שעובדים עם https.
- תוכן שהיתה בו תמונה אחת התברג טוב יותר בתוצאות החיפוש לעומת תוכן ללא תמונות. עם זאת, לא נצפה יתרון לתוכן שיש בו יותר מתמונה אחת.
- מהירות טעינת האתר משפיעה משמעותית על דירוג האתר בגוגל.
- כתובת URL קצרה טובה יותר לדירוג לעומת URL ארוך.
את הניתוח המלא ניתן לקרוא בפוסט המקורי.